Turneringen MadeinAsh Tour besøker ni byer frem til midten av mai. Torsdag kveld ble det spilt poker i Kristiansand. Mer enn 50 ivrige pokerentusiaster stod i kø for å være med på turneringen på Caledonien hotell. Tonen ved pokerbordene var svært munter til tross for at det tok mindre enn fem minutter før førstemann røk ut. Sørlendingene var på offensiven rizk casino og slapp seg løs denne kvelden – det tok mindre enn tre timer for å kåre en vinner.

Vinneren ble Tommy Sormbroen (23) fra Marnardal utenfor Mandal. Han vant med en street, med ni på topp. Avgjørelsen kom først på siste kortet. I Texas Hold’em poker kalles dette kortet River. Det gjorde utslaget. Han blir dermed en av distriktets representanter i landsfinalen, sammen med Mats Stangeland (26) fra Arendal. Landsfinalen går av stabelen i Oslo på forsommeren.

MadeinAsh Tour gjester Kristiansand

– Strategien for kvelden var å spille passivt, men det fungerte ikke helt etter planen. Det var nok mye nybegynnerflaks som gjorde at chipshaugen vokste seg stor. Jeg var jo chipsleder nesten hele kvelden og det til tross for at jeg begynte å spille nylig!

Vinneren er nemlig fersk pokerspiller. Han lærte seg spillet på påskefjellet i år, og har nesten ikke kunnet legge bort kortene siden. I følge han selv jobber han om dagen og spiller om natten.

Tommy Sormbroen kan ikke føle seg for trygg i finalen. Andremann, Mats Stangeland, forteller at han skal øve mye fremover. Også han skal til Oslo før sommeren for å gjøre opp om VM-billetten. Det betyr at sørlendingene kan ende opp med å representere Norge i poker-VM i Las Vegas.

– Den plassen har jeg veldig lyst på, konkluderte Tommy fra Arendal. Han hadde ingen planlagt strategi for kvelden, men endte opp med å spille defensivt fordi de andre spillerne var på offensiven.

Stor ståhei i Stavanger

Turneringen MadeinAsh Tour besøker ni byer frem til midten av mai. Tirsdag kveld ble det spilt poker i Stavanger. Omlag 75 ivrige pokerentusiaster samlet seg i Folkets Hus, til tross for strålende solskinn. Stemningen var høy under hele turneringen og jubelen fløy i taket flere ganger. Like før klokken 21 startet den avsluttende runden på finalebordet og etter en drøy time med intens spenning kunne en verdig vinner kåres.

Vinneren ble Magnus Larsen (21) fra Karmøy som hadde reist i over 2 timer for å være med på turneringen. Han blir dermed en av distriktets representanter på landsfinalen, sammen med Ronny Johansen (25) og Trond Eike Larsen (22), begge fra Stavanger. Landsfinalen går av stabelen i Oslo på forsommeren.

– Jeg kom for å spille for kjekt – derfor var det ekstra morsomt å vinne her i kveld. Jeg ventet med å spille aggressivt inntil jeg hadde gode kort så det var nok det som gjorde at jeg vant til tross for at jeg lå dårligst an på finalebordet.
Magnus har spilt poker i om lag 2 år, og det gjør han helst i pokerklubbene på Karmøy og Haugesund. Om sine sjanser på den norske finalen i Oslo sier han selvsikkert med et lurt smil:

– Oslo er bare et pitstop, en rasteplass, før Las Vegas!

Ja, liksom, sier Ronny Johansen, som fikk en finfin andreplass i MadeinAsh Tour. Også han skal til Oslo før sommeren for å gjøre opp om VM-billetten. Den har jeg veldig lyst på, konkluderte han.

 Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *